Смажена картопля
enjoy
14.02.2015

Складові:
- картопля 1000 грам
- рослинна олія 60 мілілітрів
- сіль одна - дві чайні ложки кому як до смаку

Приготування
Картоплю потрібно почистити і нарізати брусками завтовшки не більше 1 см. Тепер, щоб позбутися зайвого крохмалю, її потрібно промити і добре просушити на рушнику. Потрібно, щоб вологи на картоплі залишилося якомога менше, тоді вона буде краще смажитися і менше бризкатися.

Правильна нарізка картоплі.
Тепер, власне жарка. Класти картоплю потрібно на гарячу сковороду з достатньою кількістю рослинної олії. Масло має бути рафінованим, інакше запах буде не картоплі, а того, з чого це масло зроблено. І ще, не потрібно класти картоплі дуже багато, інакше вона буде не смажитися, а паритися і до того ж її важко буде помішати.

Картоплю викладаємо на сковороду.
Класти картоплю потрібно на гарячу сковороду. Дуже важливо не відволікатися від смаження надовго, а постійно помішувати картоплю, щоб вона рівномірно обсмажувалася з різних сторін. Вогонь повинен бути достатньо великим, інакше не вийде бажаної скоринки. Солити картоплю краще в середині смаження, щоб вона могла увібрати в себе сіль, а кухар міг її спробувати.

Легко підсмажена картопля.
Постійно помішувати картоплю. Коли колір буде рівномірно — золотистим з усіх боків, а всередині картопля вже не буде жорсткою, вогонь можна вимикати. Деякі накривають кришкою сковороду, але тоді скоринка не вийде хрусткою через пари картопля вже не буде жорсткою.

close
Додати свій рецепт