
Складові:
тісто:
- борошно 300г
- маргарин 150г
- яйце 1 шт.
- сіль
начинка:
- брокколі та цвітна капуста 300г
- морква 300г
- яйця 3 шт.
- бекон 100-150г
- лимон
- жирна сметана 250г
- пармезан 50г
- часник
- сіль
- перець
- спеції
Приготування
Швидко змішуємо борошно, маргарин, щіпку солю і яйце. Ліпимо кулю і загорнувши в харчову плівку, приберемо її на 1-ну годину в холодильник.
Тепер робимо начинку: брокколі і цвітну капусту треба бланшувати буквально 3 (три) хвилини в підсоленому окропі, обдати холодною водою і розділити на маленькі качанчики. Моркву наріжемо тонкою соломкою,бекон вузенькими смужками, часник подрібнити - всі разом швидко обсмажимо (до прозорості бекону). Змішуємо з капустою.
Жирну сметану збиваємо з яйцями, додаємо натертий пармезан, сік половинки лимона, приправимо сіллю, перцем і вашими улюбленими травами (я взяла базилік). На змащеної маслом рознімної формі покламо тістом і сформуємо невеликі бортики. Покламо начинку і заллємо сметанним соусом.
Випікаємо в духовці до золотистої скоринки (десь 50 хв).