
Складові:
бісквіт:
- цукор 1 склянка
- борошно 1 склянка
- яйце 4 шт.
- ванілін на кінчику ножа
крем:
- жовток 2 шт.
- вода 50 г
- згущене молоко 1 банка
- вершкове масло 400 г
Приготування
Готуємо бісквіт: відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в густу піну. Повільно по 1 ложці всипаємо цукор і збиваємо до білої повітряної маси.
Як тільки білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки (попередньо злегка збийте жовтки віночком), продовжуючи при цьому збивати білки.
Додаємо просіяне борошно з ваніліном. Важливо не місити тісто, акуратно вимішувати ложкою у напрямку знизу вгору. Тісто має бути дуже повітряним.
Готове тісто виливаємо в змащену маслом форму, відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Бісквіт піднімається в 2-3 рази. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки, інакше осяде.
Готовий бісквіт охолоджуємо у формі хвилин 5, перевертаємо на решітку і залишаємо на 3-4 години (я його пекла ввечері і залишила на ніч).
Бісквіт розрізаємо на 3 пласта.
Готуємо крем для смачного бісквітного торта: з'єднуємо воду з жовтками і згущеним молоком. Суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійська крем, до згущення. Якщо боїтеся, що пригорить, використовуйте водяну баню.Взбіваем масло з ванільним цукром.
Загусла суміш охолоджуємо і додаємо в збите з ванільним цукром масло. Додаємо потроху, щоразу збиваючи.
Збираємо наш смачний бісквітний торт: промазуємо кожен шар бісквіта кремом.Украсьте бісквітний торт, як Вашій душі завгодно.
Відразу не їжте, дайте торту просочитися. Бісквітний торт вийшов ніжний, повітряний, смачний.