![](/_pu/25/81925778.jpg)
Складові:
- 0,5 л. молока
- 1 кг муки
- 200г масла
- 50г дріжджів
- сіль
- 2 ст.л. горілки або коньяку
- 6 жовтків
- 1,5 ст. цукру
- цедра лимона
- ванільний цукор
Приготування
В половині стакана теплого молока розвести дріжджі, добавити 2 ст. л. цукру і 1 ст. муки. Поставити тепле місце, поки дріжджі не підростуть.
В миску просіяти муку, дати трошки солі.
Окремо розтерти жовтки з цукром.
В муку влити дріжджі, жовтки, молоко і горілку. Добавити натерту на терці цедру лимона і ванільний цукор. Масло поставити розтопитися.
Почати вимішувати тісто. Масло дають в кінці замісу. Місити десь хвилин 40. Тісто має відставати від стінок миску, а до рук воно все одно буде липнути.
Накрити рушником, поставити в тепле місце на годину - півтора. Легенько помісити і знов поставити щоб підійшло другий раз.
Форми для паски вистелити папером пергаментним і заповнити 1/3 форми тістом. Поставити знов в тепле місце. Коли паски піднімуться, змастити їх жовтком і поставити їх пектися в нагріту духовку. Температура десь 180 градусів. Печуться залежно від величини форми, приблизно півгодини.