Слойка з вишнею
enjoy
09.02.2015

Складові:
- 300г замороженого листкового тіста
- 300г заморожених вишень
- 1 ст.л. крохмалю
- 2-3 ст.л. цукру

Приготування
Вишні розморозьте, додайте цукор, крохмаль, перемішайте. На невеликому вогні доведіть цю суміш до кипіння і вимкніть. Тісто розморозьте, розкатайте до потрібної товщини (я розкатую вдвічі), наріжте частинки для низу і верху слойок. Сформуйте пиріжки або рулети.

Я формую вироби таким чином. На нижні частинки, які є суцільними, кладу начинку, залишаючи з країв відступи по 1 см. Ці відступи змазую білком. Тоді на це кладу “верхи”, які можуть бути як суцільними, так і з різними візерунками (можна просто робити надрізи, можна сіточки), після чого притискаю краї виделкою. Можна попритискати і пальцями, головне, щоб начинка не випадала.

І от ці слойки треба ще лишити в теплому місці, щоб підійшли, змазати зверху білком для краси, а тоді випікати при температурі 200 — 220 градусів до готовності. Готові слойки зазвичай добре підійшли і зарум’янилися. Загалом, як працювати з листковим тістом зазвичай написано на упаковці, краще притримуватися тої інструкції.

close
Додати свій рецепт