Сливовий пиріг
enjoy
10.02.2015

Складові:
- вершкове масло 100г
- цукор 1/4 склянки + 2/3 чашки
- борошно 1 чашка
- розпушувач 3/4 ч. ложки
- сіль 1/4 ч. ложки
- яйця 1 шт.
- сметана 2/3 чашки
- сливи

Приготування
Розігрійте духовку до 200 градусів, форму для запікання застеліть пергаментним папером.
Розтопіть 1 ст. ложку масла у великій сковороді на середньому вогні. Додайте сливи і 1/4 чашки цукру, проваріть. Сливи мають пустити сік, а цукор розчинитися. На все це піде приблизно 5 хвилин. Сливи перекладіть у форму для випікання, розрівняйте. Зверху ложкою вилийте сік зі слив.
Змішайте просіяне борошно з сіллю і розпушувачем.
Міксером збийте 1/2 склянки вершкового масла з 2/3 чашки цукру. Додайте яйце, сметану.
Змішайте борошно з масляною сумішшю.
Вилийте тісто на сливи і запікайте приблизно годину. Дайте пирогу охолонути у формі, потім переверніть його на тарілку.

close
Додати свій рецепт