Сирно-йогуртовий торт
enjoy
30.12.2014

Складові:
- 3 яйця
- 1 ст.сахара (200г)
- 1 ст.сметани (200г)
- 1 ст.мукі (160г)
- 3 ст.ложки какао-порошку
- 1 ч.ложка розпушувача
- 1 ч.ложка соди
- 400г сиру (у мене 5%) 

крем:
- 400 мл питного йогурту
- 1 склянка цукру
- 15г желатину
- конфітюр, варення

Приготування
Для початку зробити спрощений бісквіт. Збити яйця з цукром в пишну піну, додати сметану і ще раз взбіть.Муку просіяти разом з какао-порошком, содою і розпушувачем. Змішати сухі і рідкі інгредіенти.Вирезать з пергаменту квадрат і викласти їм дно рознімної форми так, щоб краї виявилися зовні. Змастити пергамент і стінки форма тонким шаром вершкового масла. Випікати бісквіт в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин ... Як завжди готовність бісквіта перевіряємо дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Якщо вона суха, то бісквіт готовий. Бісквіт виходить абсолютно масляний, але не сухий ... Він пристойно збільшується в розмірах і в висоту склав приблизно 5-6 см. Дати бісквіту охолонути і порізати його на довільні шматочки, приблизно близько 2см завтовшки.

Крем ... Збити йогурт з цукром, додати сир і все ще раз збити в блендері. Желатин залити 3 ст.ложками холодної води і дати набрякнути. Після цього поставити мисочку з желатином в більш глибоку миску з гарячою водою і дати желатину повністю розчинитися і додати в крем. Ну а тепер приступаємо до складання нашого торта. Для цього візьмемо глибокий посуд (миску, каструльку, тазик ...) і викладаємо її харчовою плівкою так, щоб краї плівку виступали за краї миски. Потім кожен шматочок бісквіта мачає в наш крем і довільно викладаємо в миску, на плівку.
Кожен шар бісквіта з кремом можна при бажанні трохи полити конфитюром або просто варенням (на ваш смак).
І так шар за шаром, поки наша мисочка і не наповниться повністю ... До речі, у мене миска діаметром 20см, висотою 9см, тобто тортик приблизно таких розмірів і буде ... Тепер краї плівки загортаємо зверху на майбутній торт і накриваємо кришкою або просто тарілочкою. Поставимо охолоджуватися в холодильник на 3-4 години ... Після цього за бажанням тортик можна покрити шоколадною глазур'ю.

close
Додати свій рецепт