Сирний торт з шоколадною заливкою
enjoy
11.12.2014

Складові:
тісто:
- 1,5 склянки борошна
- 100 гр м'якого вершкового масла
- 1/2 склянки цукру (зменшила)
- 1 ч.л розпушувача, можна спробувати без нього взагалі

начинка:
- 500 гр сиру (у мене знежирений)
- 3 яйця
- 1 склянка цукру (зменшила, орієнтуйтеся на свій смак)
- ванільний екстракт

заливка:
- 4 ст.л. сметани
- 2 ст.л. згущеного молока
- 30 гр темного шоколаду

Приготування
У борошно додаємо цукор, розпушувач і розм'якшене масло.
Розтираємо тісто в крихту.
Сир, яйця і цукор з ваніллю спочатку просто перемішуємо, потім збиваємо блендером до однорідної маси. Якщо сир зернистий, як у мене, його краще протерти через сито.
Тепер збираємо пиріг, укладаючи шарами в роз'ємну форму діаметром 26 см (у мене форма менше), тісто і начинку (шар крихти, шар сиру, шар крихти, шар сиру). Останнім шаром укладаємо тісто.
І відправляємо в духовку, розігріту до 180⁰С, на 50-60 хвилин. Верхній шар повинен зарум'яниться.
Тепер готуємо заливку: сметану змішуємо зі згущеним молоком. Згущене молоко повинна бути хорошої якості (мені подобається Рогачов або Глибоке), а сметана краще не домашня (заливка з домашньою сметаною пливе). Заливаємо гарячий пиріг прямо у формі. Розтопленим шоколадом робимо візерунки. Форму знімаємо, тільки коли пиріг остаточно охолоне.

close
Додати свій рецепт