Сир-бринза
enjoy
14.02.2015

Складові:
- 2 літри пастеризованого молока, чи краще справжнього молока (домашнього), але не в якому разі не стерелізованого або супер пастеризованого!
- 400 грамів сметани (я брала 15-ти відсоткову)
- 6 шт. яєць
- 2-3 ч. ложки солі

Приготування
Молоко, сметана і яйця повинні бути дуже свіжі, і хорошої якості.

Молоко перелити в каструлю, додати сіль, поставити на вогонь, нехай закипає. Яйця збити і розмішати добре зі сметаною

Молоко довести до кипіння, помішуючи щоб ​​не пригоріло, потім трохи зменшити вогонь і поступово влити сметанно-яєчну суміш, весь час помішуючи варити хвилин 5-6, поки сироватка не відокремитися від сиру.

Сито або друшляк застелити марлею складеної у два шари, під низ підставити каструлю, перелити сирну масу. Дати сироватці добре стекти.

Коли рідина стече, друшляк з сиром переставити на чашку, накрити сир звисаючими кінцями марлі, зверху покласти меншу по діаметру тарілку, а на неї літрову банку з водою. Залишити так на 4-6 годин, через годину можна поставити в холодильник. Потім акуратно марлю зняти, сир перекласти на тарілку.

close
Додати свій рецепт