Шварцвальдський шоколадний торт «Чорний ліс»
enjoy
03.11.2014

Складові:
бісквіт кавовий: 
- 7 яєць 
- 1 стакан цукру 
- 2/3 склянки гіркого какао 
- 2/3 склянки пшеничного борошна 

крем: 
- 1 банка (340 г) вишневого джему 
- 4 - 5 ложок вишневого лікеру 
- 700 г вишень або черешень без кісточок, можете використовувати морожені вишні 

збита сметана: 
- 750 г дуже холодної сметани 30% або 36% 
- 2 склянки цукру 
- 2 ложечки желатину 

прикраси: 
- 50 грам гіркого шоколаду, черешні або вишні з хвостиками.

Приготування
Бісквіт: дно форми для торта зі знімним обручем, діаметром 24 см, викладіть папером для випічки. Бока нічим не змащуйте і не посипайте (інакше бісквіт НЕ підросте). Какао змішайте з борошном і двічі просійте. Духовку розігрійте до 170 ° С. Відокремте жовтки від білків. 
Білки збивайте за допомогою міксера на маленьких оборотах, впродовж 2 хвилин, поки не стануть пухнастими. Поступово, збільшуючи обороти міксера, додавайте по ложці цукор. Збільште швидкість міксера на найвищу і збивайте білки ще 2-3 хвилини, поки піна не стане тугий і блискучою. Продовжуйте збивати і по черзі додавайте жовтки. 
Додайте какао з борошном (найкраще трьома порціями) і акуратно перемішуйте з збитою масою, намагаючись не дати впасти збитою піні. Чим менше піна впаде, тим вище і більш пухнастим вийде бісквіт. Приготоване тісто перелийте в приготовлену форму для випічки і поставте в розігріту духовку. Випікайте протягом 35-40 хвилин, поки встромлена в нього палички не буде сухою, коли ви її витягнете. Відразу ж після випічки вийміть бісквіт і швидко киньте його на стіл. Так-так, це не помилка. Завдяки цьому бісквіт, як би дивно це не звучало, не впаде, а лише стане ще більш пухнастим, повітряним. Остудіть. 
Джем змішайте з лікером, а вишні почистіть від кісточок. Морожені вишні, якщо такі є, разморозьте. Відокремте краю бісквіта від обруча, покладіть корж догори дном на стільницю, вистеленную папером для випічки. Зніміть папір з бісквіту та акуратно, за допомогою гострого ножа, розріжте його на три коржа. 

Збита сметана: у невеликій каструлі закип'ятіть 0,5 склянки води, зніміть з вогню, всипте желатин і заважайте до повного його розчинення. Остудіть. Дуже холодну сметану збийте з цукром на тугу піну. Збийте за допомогою міксера з остившім, але ще рідким желатином. 

На столі покладіть перший бісквітний корж, відкладіть 2 ложки джему, а решті розділіть на дві частини. Змастіть бісквітний корж половиною джему, покладіть половину ягід і прикрийте 1/3 збитою сметани. 
Прикрийте другим коржем, повторіть: джем, ягоди, і 1/3 збитою сметани. 
Прикрийте останнім, третім бісквітом, змастіть відкладеними 2 ложками джему, збитою сметаною, а також стружкою з плитки гіркого шоколаду. 
Прикрасьте свіжими вишнями або черешнями. Поставте в холодильник для повного охолодження.

close
Додати свій рецепт