Шоколадно-м'ятне брауні
Тортенко

Складові:
тісто:
- 2 яйця 
- 160 гр цукру
- 80 гр вершкового масла
- 3 ст. л. какао
- 120 гр борошна, додати по дрібці солі і розпушувача
- 1/2 ч. л. ванілі

начинка:
- 200 гр знежиреного сиру 
- 40 гр цукору
- 6-7 гілочки м'яти 

цукрова глазур:
- 140 гр цукрової пудри
- 2-3 ст. л молока 
- 3-4 гілочки м'ята
- кіілька крапель зеленого харчового барвника

Приготування
Квадратну 20-сантиметрову форму застелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Духовку розігріти до 175 гр. 
Збити яйця і цукор до світлої пишної маси. Розтопити вершкове масло (в мікрохвильовці або в сотейнику на вогні) і розмішати його з какао-порошком. Додати шоколадну суміш до яєчної і все разом збити.

Всипати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Збити міксером до однорідності. Для приготування начинки, м'яту перемолоти в блендері або дрібно-дрібно нарізати ножем. Змішати сир з цукром, м'ятою і ванільним цукром. Вилити половину тіста у форму і розрівняти поверхню. Обережно розподілити поверх тіста сирну масу (для цього зручно використовувати кондитерський шприц), потім залити рештою тіста.

Випікати протягом 35-40 хв. Остудити у формі.

Для приготування цукрової глазурі, м'яту перемолоти в блендері (або нарізати ножем), змішати з молоком і вилити в цукрову пудуру при постійному помішуванні. Додати зелений харчовий барвник і ретельно перемішати. Глазур повинна вийти консистенції сметани.

Нанести глазур на остиглий бісквіт і дати схопитися. Обрізати краї бісквіта і нарізати на квадратики.



Джерело: Квадратну 20-сантиметрову форму застелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Духовку розігріти до 175 гр. Зби
close
Додати свій рецепт