
Складові:
- ванільний екстракт 1 ч. л.
- збиті вершки 1.5 склянки
- вода 1/4 склянки
- гіркий шоколад 170 г
- горіхи (фундук) 350 г
- розчинна кава (порошок) 1 ч. л.
- цукор (для глазурі) 3 ст. л.
- цукор (для коржів) 225 г
- яєчні білки 6 шт.
Приготування
Коржі, як печиво макарун, збиті вершки, фундук і шоколад - достатньо для будь-якого ласуни) Першим ділом измельчим горіхи. Сюди ж додайте цукор (225 грамів) і дрібку солі.
Ось так, дуже дрібно.
Збиваємо яєчні білки. Додаємо трохи ванілі.
І поступово додаємо горіхову суміш. Викладіть це горіхове безе на пергаментний папір у формі коржів.
Випікаємо кожен по 20 хвилин при температурі 160 градусів.
Нагрійте половину шоколаду з водою, додавши кави.
На охолоджені коржі нанесіть шоколад.
Змішайте вершки з цукром і невеликою кількістю ванільного екстракту або горіхового лікеру. Нанесіть зверху на шоколад. І так кілька разів, шар за шаром. Обмащуємо вершками.
Не боїмося, товстим шаром!
Залиште на пару годин у холодильнику, і подавайте на стіл.