
Роз'ємна форма діаметром 20 см.
Складові:
- 3 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна з чвертю (обсяг склянки 250 мл)
- 100 мл молока пів пачки (близько 100г)
- вершкового масла
- щіпка ваніліну
- щіпка солі
- 1 ч. л. розчинної кави
- 1,5-2 ст. л. какао порошку
- 1/3 ч. л. соди
крем:
- 500-600г (2 банки) сметани
- 3-5 ст. л. цукру
глазурь:
- сметана 2 ст. л.
- цукор 3 ст. л.
- какао порошок 3 ч. л.
прошарок:
- 2 невеликих стиглих банана
Приготування
Яйця збити з цукром (в тому числі і ванільним) і дрібкою солі, щоб вони кілька разів збільшилися в об'ємі (забивати близько 5 хвилин). У теплому молоці розчинити каву. Масло розм'якшити (по консистенції має нагадувати густу сметану). У яєчну суміш по черзі, збиваючи, додавати масло, каву з молоком. Просіяне борошно змішати з порошком какао і содою і в кілька прийомів змішати з рідкої складової тіста. Тісто вилити у змащену маслом форму, пекти 30-50 хв в розігрітій до 170С духовці (перші півгодини духовку не відкривати, готовність коржа перевіряти зубочисткою - якщо випікся. Зубочистка повинна бути сухою). Остудити.
Крем: сметану ложкою змішати з цукром.
Глазурь: змішати сметану з цукром і какаоь, варити на повільному вогні до однорідності (недовго). Остиглий бісквіт розрізати на 2-3 пласта (у нас їх вийшло 3, с верхнього коржа зрізали "шапочку" і порізали кубиками). Банани порізати тонкими кружечками.
Збірка: перші 2 коржі змастити сметанним кремом, на крем - шар нарізаних бананів, потім наступний корж, крем, банани. Верхній корж змастити сметанним кремом, на крем викласти кубики бісквіта, змішані з кремом, Торт довільно полити глазур'ю. Поставити просочуватися в холодильник.