Складові:
шоколадне тісто:
- 4 столові ложки манки
- 2 столових ложки какао-порошку (все - з гіркою)
- 2 столових ложки цукру
- 250г сметани 15% жирності
- 1 яйце
- 1 столова ложка коньяку
- 0.5 чайної ложки соди
сирна начинка:
- 500г солодкої сирної маси з ваніллю і родзинками 9% жирності
Приготування
Сметану змішати з какао, цукром і манкою. Додати коньяк, яйце, все добре перемішати, в самому кінці додати соду. Сирну масу змішати з яйцями до кремоподібного стану. У змащену маслом форму викласти половину шоколадного тіста, зверху - сирну начинку, акуратно розрівняти, поверх начинки викласти залишився шоколадне тісто. Торт випікати близько 50 хвилин в розігрітій до 180°С духовці. Цей ніжний шоколадний торт з сирною серединкою смачний і холодним і трохи теплим. При подачі можна полити шоколадним соусом. У круглій формі для кексів торт виходить високим, але дістати його можна лише порізавши на шматочки. Тому краще для випічки використовувати круглу роз'ємну форму діаметром близько 20 см або довгу прямокутну форму для кексів.