Шоколадний тортик
Складові:
- плитка чорного шоколаду (150г)
- цукор (половина звичайного стакана)
- вершкове масло (110г)
- яйця (3 шт.)
Приготування
Шоколад розтопити на водяній бані. В розтоплений шоколад добавити цукор. Туди ж додаємо м'яке масло.
Роз'єднуємо яйця - жовтки від білків. Жовтки зразу додаємо до суміші із шоколаду, а білки взбиваємо в пишну піну. Взбиті білки додаємо до нашого шоколадного тіста.
Обережно все перемішуємо.
Форму для випічки потрібно змастити маслом чи олією. Випікаємо пиріг при температурі 160С 45 хвилин.
Коли пиріг буде готовим, його потрібно охолодити і поставити на ніч в холодильник.
Також можна приготувати крем ( наприклад, шоколадний, сметанковий, навіть варення ), глазур і помадку - це вже на ваш вибір.