Шоколадний торт з вишневою прошарком і масляно-заварним кремом на сметані
enjoy
24.10.2014

Складові:
корж: 
- 320 г борошна (2 склянки + 1/3 ст.) 
- 4 яйця 
- 240 г цукру (1 склянка + 2 ст.л. з гіркою) 
- 200 мл молока теплого 
- 6 ст.л. з невеликими гірками какао-порошку 
- 200 г сл. масла (маргарину) 
- 2 ч.л. раств. кави (порошок) 
- 2 ч.л. розпушувача 
- 0,5 ч.л. харчової соди 
- 0,5 ч.л. солі 
- 2 ч.л. ванільного цукру 

крем: 
- сметана 20% і вище - 300 г 
- цукор - 3-4 ст.л. 
- борошно - 2 ст.л. 
- яйце - 1 шт. 
- сл. масло - 200 г кімнатної температури 

Вишнева прошарок * - 1,5-2 склянки

Приготування
Розігріти духовку до 200 градусов. Растопіть сл. масло (маргарин) і остудити. Збити яйця і цукор до світлої, білої пени. В теплому молоці розчинити каву. Добре змішати всі сухі інгредієнти (попередньо просіяні). З'єднати цукрово-яєчну суміш, розтоплене масло, молоко з кавою. Все добре перемішати. Поступово всипати сухі інгредієнти і ретельно все змішати. Тісто виходить по консистенції як густа сметана. 

Деко застелити пергаментним папером. Дно папери змастити раст. маслом. Виліть тісто, рівномірно розрівняти за формою лопаткой. Випекать при 200 градусів, приблизно 20-30 хвилин. Час випічки і температуру корегуйте за своєю духовке. Проверіть готовність дерев'яною паличкою - вона повинна виходити сухою. Поки корж остигає, готуємо крем. 

Приготування крему. Змішати сметану, цукор, борошно, яйце. Варити масу на водяній бані, постійно заважаючи, до загустенія.После охолодження повинна вийти густа маса. Окремо збити сл.масло, по ложці ввести охолоджену заварну масу, продовжуючи збивати. 

Збірка торта. Остиглий корж розрізаємо навпіл, кожну половину розрізаємо по горизонталі, підрівнюємо краю. У нас вийшло чотири коржа. Промазуємо коржі вишневою прошарком і кремом, прикрашаємо за своїм смаком і фантазії. 

Приготування глазурі. Пропорції довільні (залежить від потрібної кількості глазурі). У маленькій каструльці підігріти вершки (у мене 22%) зі сл. маслом, поламати туди шоколад (у мене гіркий). Зняти з вогню, добре перемішати до гладкості маси. 
Трохи охолодити (глазур ще загусне). Викласти в кульочок з пергаментного паперу і малювати ... 

Примітка: 
* Вишнева прошарок 
Вишня, вишневий джем, варення.

close
Додати свій рецепт