Шоколадний торт з вишнею та вишневим желе
enjoy
25.01.2015

Повітряний, ніжний, дуже смачний. Бісквіт виходить не сухий, тому його можна не просочувати. З'їдається дуже швидко.

Складові:
тісто:
- 200 г борошна 
- 150 г маргарину 
- 250 г цукру 
- 4 яйця 
- 1 ст.л какао 
- 1 ч. л соди погасити укусом 
- вишня 500-700 г 

крем:
- 500-700 г сметани 
- 1/2 - 1 ст. цукру 
- 1 пакетик желе для торта

Приготування
Якщо вишня морожена, її потрібно розморозити заздалегідь. 

Маргарин розтопити, в гарячий додати цукор. Остудити. 

Додаємо до нього яйця, какао і, поступово, борошно, соду (погасити). Добре перемішати. Тісто виходить рідкуватий. 

Вилити тісто в роз'ємну форму. Спекти бісквіт при температурі 150-170°С протягом 20-30 хвилин. Остудити. 

Розрізати бісквіт уздовж на 3-4 коржа. 

Для крему сметану збити з цукром. 

Збірка торта: кожен корж рясно змастити кремом. На верхній корж викласти вишню (вишневий сік потрібно відцідити в окрему ємність, він нам знадобиться для приготування заливки-желе). 

Приготувати желе - заливку для торта, використавши виділився вишневий сік (спосіб приготування желе описаний на упаковці). Готовим желе залити вишню. Поставити торт в холодильник на 2 години. Коли желе остаточно застигне, можна нарізати і їсти.

close
Додати свій рецепт