
Повітряний, ніжний, дуже смачний. Бісквіт виходить не сухий, тому його можна не просочувати. З'їдається дуже швидко.
Складові:
тісто:
- 200 г борошна
- 150 г маргарину
- 250 г цукру
- 4 яйця
- 1 ст.л какао
- 1 ч. л соди погасити укусом
- вишня 500-700 г
крем:
- 500-700 г сметани
- 1/2 - 1 ст. цукру
- 1 пакетик желе для торта
Приготування
Якщо вишня морожена, її потрібно розморозити заздалегідь.
Маргарин розтопити, в гарячий додати цукор. Остудити.
Додаємо до нього яйця, какао і, поступово, борошно, соду (погасити). Добре перемішати. Тісто виходить рідкуватий.
Вилити тісто в роз'ємну форму. Спекти бісквіт при температурі 150-170°С протягом 20-30 хвилин. Остудити.
Розрізати бісквіт уздовж на 3-4 коржа.
Для крему сметану збити з цукром.
Збірка торта: кожен корж рясно змастити кремом. На верхній корж викласти вишню (вишневий сік потрібно відцідити в окрему ємність, він нам знадобиться для приготування заливки-желе).
Приготувати желе - заливку для торта, використавши виділився вишневий сік (спосіб приготування желе описаний на упаковці). Готовим желе залити вишню. Поставити торт в холодильник на 2 години. Коли желе остаточно застигне, можна нарізати і їсти.