
Складові:
тісто:
- 3 яйця
- 120 г цукру
- 150 г жирної сметани або вершків
- ванілін
- 2 ст.л. молока
- 2 ст.л. раст. масла
- 2 ст.л. рома
- 2-3 ст. л. какао
- 150 г борошна
- 2 ч.л. розпушувача
крем:
- 200 г вершків 35%
- 200 г згущеного молока вареної
- 100 г масла
- 1 ст.л. рома
- 1 ст.л. ванільного цукру
Приготування
Збити всі інгредієнти крім какао, борошна та розпушувача, які просіяти і ввести в збиту масу.
Вимішати до однорідного гладкого стану.
З пергаменту вирізати 5-6 кіл по діаметру форми. Злегка змастити маслом. Виливати по одному ополоник тесту і розподілити по всій поверхні круга.
Випікати по 5-6 хвилин при 180.
Акуратно знімати коржі з паперу ще теплими.
100 г згущеного молока збити з вершками, додавши ром і ванільний цукор.
100 г згущеного молока збити з маслом.
Обережно з'єднати обидва крему і перемішати віночком. (всі продукти, звичайно, зобов'язані бути однакової температури)
Зібрати торт, промащуючи кожен корж кремом. У просочуванні сиропом коржі не потребують. Головне їх не пересушити і вони виходять трохи вологими, оксамитовими.
Прикрасити кремом і шоколадом.