
Складові:
- 4 яйця
- 2 склянки цукру
- 1 стакан молока
- 1 стакан рослинного масла
- 1 п. Ваніль. цукор
- 3 ст. ложки какао-порошок
- 1 п. Розпушувача
- 2 склянки борошна
крем:
- 150 г нуги
- 200 г темного шоколаду
- 500 г вершків для збивання
Приготування
Яйця, цукор і ванільний цукор дуже добре збити.
Додати раст. масло, молоко і какао-порошок
Перемішати.
В один стакан відлити масу і прибрати в сторону, це буде шоколадна глазур !!!
Борошно і розпушувач змішати
Просіяти в основну масу
перемішати міксером
Тісто вилити у форму (у мене діам. 24 см)
Випікати в розігрітій до 180 С духовці 45 хвилин (я пекла 70 хвилин, через те, що форма маленька)
Пригощайтеся! Ви обов'язково повинні його спробувати!
На кремі зупинюся детальніше.
Нуги в Єгипті я не бачила. Замість неї взяла шоколадну пасту "Нутелла".
І ось таку шоколадну глазур (210 г)
Глазур розтопила на водяній бані
Вершки 500 мл
вершки збила
Змішала розтоплений шоколад і нутеллу (нутелла в гарячому шоколаді розтопилася)
Додала шоколад в збиті вершки
Перемішала. Крем готовий! За смаком нагадує шоколадне морозиво ...
Ну, а далі все просто, фотать не стала.
Корж розрізала на три частини. Змастила два коржі кремом, накрила третім. І поставила на ніч у холодильник, т.к.к вже була ніч, і пішла спати ...
Вранці зробила шоколадну глазур (150 г шоколаду розтопила, вилила в нього 150 г вершків 35%, перемішала до однорідності) і залила їм торт.
Зверху прикрасила шоколадною стружкою, мармеладкі, боки шоколадною гратами.