
Торт з дуже насиченим шоколадним смаком і впевненою гірчинкою. За смаком - як велика кремова шоколадка з великою кількістю начинки. Якщо ви любите чорний шоколад, вам повинен сподобатися такий торт. Готується він дуже просто, потрібно приготувати шоколадний ганаш, потім перемішати його з добавками і поставити в холодильник до повного застигання.
Я використовувала чорний шоколад 56% і горіхи фундук. Якщо у вас не продається маршмеллоу (його ще іноді називають жувальний зефір або жувальні пружинки), можна його замінити не надто солодким зефіром. Але саме з несолодким тягучим маршмеллоу виходить дуже смачне поєднання. Також можна використовувати інші добавки на свій смак - цукати, в'ялену вишню, сушені ананаси і т.д.
Складові:
- 300 г чорного шоколаду
- 200 г вершків 20%
- 100 г масла
- 3 ст.л. цукрової пудри
начинка:
- 150 г сухого галетного печива
- 100 г горіхів (фундук, мигдаль або кешью)
- 100 г маршмеллоу
- цукрова пудра для посипання
Приготування
Готуємо ганаш.
Шоколад поламати невеликими шматочками.
У каструльку налити вершки, додати цукрову пудру і масло, порізане кубиками.
Довести до кипіння, але не кип'ятити.
Зняти з вогню, всипати шоколад.
Відразу почати активно перемішувати, шоколад буде поступово розчинятися і маса густіти.
Продовжувати перемішувати до моменту, поки маса не стане абсолютно однорідною, дуже густий і глянсовою. Трохи остудити.
Печиво поламати невеликими шматочками. Якщо горіхи великі - також порізати шматочками (я поклала фундук цілком). Печиво, горіхи, маршмеллоу покласти в одну ємність.
Влити майже всю шоколадну суміш (залишити приблизно п'яту частину).
Ретельно перемішати, щоб шоколад покрив всю начинку.
Форму вистелити харчовою плівкою і змастити маслом (я використовувала форму 20 в діаметрі).
Викласти шоколадну суміш у форму, розрівняти.
Зверху залити відкладеним шоколадом.
Поставити в холодильник на 3-5 годин до повного застигання.
Готовий торт витягнути за плівку з форми, перекласти на тарілку.
Посипати цукровою пудрою і прикрасити по своєму смаку.