Роз'ємна форма для випікання діаметром 20 см.
Папір для випікання.
Складові:
- 2 яйця
- 5 столових ложок цукру
- 1 чайна ложка меду
- 2 столових ложки соняшникової олії (без запаху)
- 12 столових ложок 10% вершків
- 0.5 чайної ложки соди
- 0.3 чайної ложки лимонної кислоти
- 1 склянка борошна
- 1-2 столових ложки какао-порошку
- 2 ч. л. кориці
- близько кілограма груш
шоколадна глазурь:
- 3 ст. л. сметани
- 3 ст. л. сахаоа
- 2 ст. л. какао-порошку
- 1 ч. л. кориці
Приготування
Форму застелити папером для випічки. Груші вимити, очистити від шкірки і нарізати тонкими кружальцями. Груш має бути стільки, щоб форма була ними заповнена майже доверху.
Духовку включити на розігрів. Борошно змішати з содою і лимонною кислотою. Яйця збити з цукром і медом.
Продовжуючи збивати, додати рослинне масло, вершки, корицю.
Все добре збити, додати какао і борошно, змішане з содою і лимонною кислотою. Груші у формі рівномірно залити тестом.
Форму поставити в розігріту до 180 ° С духовку. Випікати близько години - готовий пиріг при натисканні пальцем повинен пружинити.
Поки ще грушевому пирогу дати майже повністю охолонути, потім провести вздовж борту форми ножем і зняти рознімне кільце.
Зварити шоколадну глазур з корицею. Грушевий торт покрити гарячою шоколадною глазур'ю.
Повністю остиглий накрити ковпаком для тортів і поставити просочуватися в холодильник (хоча б на кілька годин). Потім можна нарізати і їсти.