
Складові:
тісто:
- кефір або кисле 300 г
- цукор 1 склянка
- яйця 2 шт.
- рослинна олія 2 ст. л.
- какао 2-3 ст. л.
- сода 1 ч.л.
- борошно 2 склянки
крем:
1-варіант - сметанний крем
- сметана 400 г
- цукор 1 склянка
- масло вершкове 200 г
2-варіант - заварний крем
- яйця - 2 шт.
- цукор - 300 г
- борошно-2 ст. л (з гіркою)
- молоко - 400 г
- ванільний цукор - 1 пакетик
- масло вершкове -200 г
Для обсипання -печінка, або шоколад, або горіхи
Приготування
Тест для цього шоколадного торта готується дуже просто. В одній мисці злегка збити яйця, рослинне масло і кефір, т. Е., Те, що рідке. В іншій - все сухе: борошно, цукор, соду какао.
В посуд з сухою сумішшю влити збиті яйця, добре перемішати. Вилити в змащену маслом форму, помістити в розігріту духовку.Випекать 50 хвилин при температурі 200-170 градусів.
Охолоджений пиріг розрізати вздовж на 3 частини, перемазати кремом, зверху посипати шоколадом або горіхами.
Готовім крем для шоколадного торта.
Сметанний: розм'якшене масло змішати зі сметаною і цукром, збити.
Заварний: Поставити закипати молоко. А в цей час збити до білого яйця з цукром, потім поступово вбити борошно, продовжуючи збивати. Вилити цю суміш тонкою цівкою в кипляче молоко, інтенсивно помішуючи. Зменшити вогонь, всипати ваніль, продовжуючи добре вимішувати крем. Охолодити. Додати розм'якшене масло. Добре розмішати. Поставити на півгодини в холодильник. Крем готовий.