Шоколадний торт
enjoy
31.10.2014

Складові:
- 110 гр волоських горіхів 
- 200 гр несолоного вершкового масла 
- 85 гр гіркого шоколаду 
- 45 гр какао-порошку 
- 200 гр цукру-піску 
- 3 яйця 
- 2 чайних ложки ванільного цукру 
- 85 гр вершкового сиру 
- 70 гр борошна 
- ¼ чайної ложки солі 

шоколадна глазурь: 
- 55 гр гіркого шоколаду 
- 80 мл вершків середньої жирності (30-36%)


Приготування
Духовку нагрійте до 175 C. Горіхи підсушіть (на деку) 8-10 хвилин поки вони злегка не обсмажити. Остудіть і накришить. 
Температуру знизьте до 165 C. Деко для торта закрийте папером для запікання, а потім трохи змастіть рослинним маслом. 
На водяній бані розтопіть вершкове масло. Вкиньте розламаний на дрібні шматочки шоколад. Перемішайте до однорідної маси. Потім зніміть з вогню. Всипте какао-порошок, цукор і вбийте яйця (збиваючи міксером після кожного додається інгрідієнта). 
Додайте ваніль і вершковий сир. 
Додайте борошно і перемшайте. 
Тепер додайте горіхи. 
Вилийте тісто на підготовлений лист і рівномірно розподіліть по всій поверхні. Випікайте близько 30-35 хвилин. 
Поки торт запікається, приступимо до глазурі. Помістіть розламаний шоколад в миску. Вершки підігрійте в маленькій каструлі на середньому вогні не доводячи до кипіння. Негайно залийте ними шоколад і перемішайте до однорідної маси. 
Готовий торт дістаньте з духовки і остудіть протягом 20 хвилин. Потім вийміть з форми. Тупим кінцем дерев'яної ложки, змащеній олією, виконайте неглибокі отвори в корже. 
Маленькою ложечкою (кондитерський мішок або маленький пластиковий пакет теж підійдуть) наповніть отвори глазур'ю. Дайте торту повністю охолонути, потім накрийте і заморозьте.

close
Додати свій рецепт