
Складові:
- 110 гр волоських горіхів
- 200 гр несолоного вершкового масла
- 85 гр гіркого шоколаду
- 45 гр какао-порошку
- 200 гр цукру-піску
- 3 яйця
- 2 чайних ложки ванільного цукру
- 85 гр вершкового сиру
- 70 гр борошна
- ¼ чайної ложки солі
шоколадна глазурь:
- 55 гр гіркого шоколаду
- 80 мл вершків середньої жирності (30-36%)
Приготування
Духовку нагрійте до 175 C. Горіхи підсушіть (на деку) 8-10 хвилин поки вони злегка не обсмажити. Остудіть і накришить.
Температуру знизьте до 165 C. Деко для торта закрийте папером для запікання, а потім трохи змастіть рослинним маслом.
На водяній бані розтопіть вершкове масло. Вкиньте розламаний на дрібні шматочки шоколад. Перемішайте до однорідної маси. Потім зніміть з вогню. Всипте какао-порошок, цукор і вбийте яйця (збиваючи міксером після кожного додається інгрідієнта).
Додайте ваніль і вершковий сир.
Додайте борошно і перемшайте.
Тепер додайте горіхи.
Вилийте тісто на підготовлений лист і рівномірно розподіліть по всій поверхні. Випікайте близько 30-35 хвилин.
Поки торт запікається, приступимо до глазурі. Помістіть розламаний шоколад в миску. Вершки підігрійте в маленькій каструлі на середньому вогні не доводячи до кипіння. Негайно залийте ними шоколад і перемішайте до однорідної маси.
Готовий торт дістаньте з духовки і остудіть протягом 20 хвилин. Потім вийміть з форми. Тупим кінцем дерев'яної ложки, змащеній олією, виконайте неглибокі отвори в корже.
Маленькою ложечкою (кондитерський мішок або маленький пластиковий пакет теж підійдуть) наповніть отвори глазур'ю. Дайте торту повністю охолонути, потім накрийте і заморозьте.