
Складові:
тісто:
- вершкове масло 110 г
- цукор 70 г
- жовток 1 шт
- борошно 1130 г
- какао-порошок 2,5 столових ложки
- щіпка солі
начинка:
- цукор 200 г
- вода 65 мл
- патока 1 столова ложка
- вершкове масло 60 г
- жирні вершки 125 мл
- сіль ¾ чайної ложки
- фундук 1,5 склянки (обсмажений)
- гіркий шоколад 45 г
крем:
- жирні вершки 250 мл
- цукор 40 г
- горіховий лікер 1-2 чайної ложки
Приготування
Для тіста змішайте борошно, какао і сіль.
У чаші міксера збийте масло і цукор, вбийте жовток. Введіть борошняну суміш з тісто і перемішуйте до отримання однорідної маси. Зліпити кульку з тіста, оберніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 15 хвилин. Після охолодження тонко розкачати тісто, викладіть у форму для тарта, зробіть отвори виделкою і випікайте при 180 градусах протягом 30 хвилин. Повністю остудіть перед тим, як викладати начинку.
Для начинки воду, цукор і сироп помістіть в каструльку і на середньому вогні доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Рідина повинна придбати легкий медовий колір. Акуратно додайте вершкове масло, потім - вершки. Акуратно перемішайте суміш до однорідності. Всипте обсмажені горіхи і готуйте на середньому оггне ще кілька хвилин. Вилийте цю масу в охолоджений тарт і поставте в духовку на 18-20 хвилин. Остудіть повністю тарт перед тим, як прикрашати.
Для крему в міксері збийте вершки на середній швидкості. Зменшіть швидкість і всипте цукор, лікер. Крем готовий. Розтопіть шоколад і прикрасьте візерунками тарт. Подавайте з вершками.