![](/_pu/2/92982721.jpg)
Складові:
крем:
- 2 склянки молока
- 2 шт. яйця
- 0.5-1 стакан цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 ст. ложки борошна
- 1-2 ст. ложки какао
- 100 г. вершкового масла
- 200 г. волоських горіхів
тісто:
- 3 шт. яйця
- 0.5 склянки цукру
- 3 ст. ложки меду
- 2 ч. Ложки соди (без гірки)
- 60 г. вершкового масла
- 3 ст. ложки какао
- 2-2.5 склянки борошна (змастити руки раст.маслом)
глазур:
- 2 ст. ложки молока
- 2 ст. ложки какао
- 3 ст. ложки цукру
- 30 г. вершкового масла
- 1 ст. ложка сметани
Приготування
Спочатку потрібно зварити заварний крем. Змішати віночком в каструльці до однорідної маси цукор, борошно, молоко, ванільний цукор і яйця, помішуючи варити до загустіння на маленькому вогні не даючи закипіти,
потім зняти з вогню і додати какао, добре розмішати вінчиком. Поставити крем остигати (можна поставити його в миску з холодною водою).
Тепер тісто і коржі. У каструльці добре змішати віночком цукор, мед, яйця, соду і масло, поставити все на водяну баню, добре помішуючи варити хвилин 5, поки маса не стане однорідною. Зняти з лазні, додати какао і добре перемішати, порціями всипати просіяне борошно, заважати спочатку ложкою поки маса не стане тягучою, потім перекласти на стіл і підсипаючи борошном замісити тісто, воно має бути м'яке, поділити його на 8 частин.
Духовку нагріти на 180 градусів, деко застелити пергаментом, трохи присипати борошном.
Розгортати тонкі коржі, обрізати по тарілочці розміром 19.5-20 см., З обрізків розкачати ще один корж, він піде на крихту.
Коржі випікати по 3-5 хвилини, печуться вони швидко. Остуджувати на решітці.
В крем додати розм'якшене вершкове масло і добре збити. Горіхи дрібно порубати.
Коржі щедро промащувати кремом і посипати горіхами, на кожен корж по 2-2.5 ст. ложки крему, верхній корж НЕ промазувати, залишити трохи крему для боків.
Змішати в каструльці всі компоненти для глазурі, варити помішуючи на маленькому вогні хвилини 2 до загустіння.
Нанести гарячу глазур на верх торта (зручніше нанести глазур на середину, а потім вже розподілити до країв), прибрати торт в холодильник хвилин на 5, щоб глазур застигла.
Корж для крихти подрібнити, боки торта добре обмазати кремом і присипати крихтою.
Дати просочитися торту при кімнатній температурі години 3-4 (можна прикрити його великий мискою), потім прибрати в холодильник щоб тортик застиг і остудився.