Шоколадний баумкухен, або дерево-пиріг, зі сметанним кремом
enjoy
24.10.2014

Складові:
тісто: 
- 55 г гіркого шоколаду 
- 110 г м'якого вершкового масла 
- 3/4 склянки цукру 
- 1 чайна ложка екстракту ванілі 
- 7 яєць, білки і жовтки розділити 
- 2/3 склянки борошна 
- 3 столових ложки крохмалю 

крем: 
- 160 мл сметани 
- 3 столових ложки цукру 
- 1/2 чайної ложки лимонного соку 

глазур: 
- 110 г гіркого шоколаду 
- 3 столових ложки сметани 
- 80 мл сметани 
- 1/4 чайної ложки екстракту ванілі 
- 2 склянки просіяного цукрової пудри 

прикраси: 
- свіжа полуниця

Приготування
Нагрійте бройлер. У мікрохвильовці розтопіть шоколад і остудіть його. 
У мисці збийте вершкове масло, 1/2 склянки цукру і ванілін. Вбийте жовтки, продовжуючи збивати. Додайте просіяне борошно і крохмаль. 
Розділіть тісто на 2 частини, перелив половину в іншу миску. В неї ж і додайте остиглий розтоплений шоколад. 
У чистій мисці збийте білки до стійких піків. Поступово всипте решту цукру. Введіть по половині збитих усточивее білків в кожну миску. 
Вилийте приблизно півсклянки шоколадного тесту в приготовлену застелену форму. Поставте форму під бройлер приблизно на 1-2 хвилин до спечений. Зверху вилийте стільки ж білого тіста і знову під бройлер ще на 1-2 хвилини. Повторіть з рештою тестом, чергуючи кольору. Має вийти близько 10 шарів в загальному рахунку. 
Збийте всі інгредієнти для сметанного крему і нанесіть його поверх коржів. Поставте під бройлер ще на хвилину. Остудіть близько 15 хвилин і можете знімати стінки форми. Остудіть повністю. 
Для глазурі розтопіть шоколад з маслом в мікрохвильовці, перемішайте до однорідної маси і остудіть. Додайте сметану і ванілін. Поступово всипте цукрову пудру, продовжуючи збивати до однорідного крему. 
Приблизно 2/3 кількості глазурі нанесіть з боків торта. Зверху на торт викладіть полуницю і прикрасьте за бажанням решті глазур'ю. 
Торт поставте в холодильник до подачі.

close
Додати свій рецепт