Складові:
тісто:
- 55 г гіркого шоколаду
- 110 г м'якого вершкового масла
- 3/4 склянки цукру
- 1 чайна ложка екстракту ванілі
- 7 яєць, білки і жовтки розділити
- 2/3 склянки борошна
- 3 столових ложки крохмалю
крем:
- 160 мл сметани
- 3 столових ложки цукру
- 1/2 чайної ложки лимонного соку
глазур:
- 110 г гіркого шоколаду
- 3 столових ложки сметани
- 80 мл сметани
- 1/4 чайної ложки екстракту ванілі
- 2 склянки просіяного цукрової пудри
прикраси:
- свіжа полуниця
Приготування
Нагрійте бройлер. У мікрохвильовці розтопіть шоколад і остудіть його.
У мисці збийте вершкове масло, 1/2 склянки цукру і ванілін. Вбийте жовтки, продовжуючи збивати. Додайте просіяне борошно і крохмаль.
Розділіть тісто на 2 частини, перелив половину в іншу миску. В неї ж і додайте остиглий розтоплений шоколад.
У чистій мисці збийте білки до стійких піків. Поступово всипте решту цукру. Введіть по половині збитих усточивее білків в кожну миску.
Вилийте приблизно півсклянки шоколадного тесту в приготовлену застелену форму. Поставте форму під бройлер приблизно на 1-2 хвилин до спечений. Зверху вилийте стільки ж білого тіста і знову під бройлер ще на 1-2 хвилини. Повторіть з рештою тестом, чергуючи кольору. Має вийти близько 10 шарів в загальному рахунку.
Збийте всі інгредієнти для сметанного крему і нанесіть його поверх коржів. Поставте під бройлер ще на хвилину. Остудіть близько 15 хвилин і можете знімати стінки форми. Остудіть повністю.
Для глазурі розтопіть шоколад з маслом в мікрохвильовці, перемішайте до однорідної маси і остудіть. Додайте сметану і ванілін. Поступово всипте цукрову пудру, продовжуючи збивати до однорідного крему.
Приблизно 2/3 кількості глазурі нанесіть з боків торта. Зверху на торт викладіть полуницю і прикрасьте за бажанням решті глазур'ю.
Торт поставте в холодильник до подачі.