![](/_pu/24/58084601.jpg)
Складові:
- 200г шоколаду
- 90г вершкового масла
- 110г цукру
- чуть солі
- 3 яйця
- 1 ч.л. ванільної есенції (в мене був просто ванілін)
- 210г муки
- 0,5 пекарського порошка
- 25г какао-порошку
- чверть склянки цукрової пудри (для обсипки)
Приготування
В невеличкій каструльці з товстим дном розтопити масло і шоколад на слабкому вогні до однорідної маси, постійно помішуючи. Зняти з вогню, добавити цукор, добре перемішати до розтворення цукру.
Добавити яйця, по одному, добре збиваючи міксером після кожного. Добавити ваніль.
Просіяти муку, какао-порошок, сіль и пекарський порошок в шоколадну суміш і добре перемішати. Накрити миску плівкою, поставити в холодильник на 1-2 години або довше, для застигання тіста.
Прогріти духовку до 160°C/325°F.
Застелити протвень пергаментом або змастити рослинною олією.
Насипати цукрову пудру в невеличку миску.
Чайною ложкою відщипнути трошки тіста і руками скатати його в шарік розміром 2.5 см (тісто повинно бути холодним і плотним). Покласти шарики, по одному, в цукрову пудру і добре обваляти, печиво має бути покрито товстим шаром пудри.
Викласти на протвень на відстані 4 см, (поки перший протвень з печивом випікається, остальне тісто поставити в холодильник).
Випікати 10-15 хвилин ( печиво потріскається; якщо консистенція тіста правильна, то при випічці цукрова пудра залишається на поверхні печива і не впитується в тісто).
Готове печиво остудити на противні 2 хвилини, потім перенести на решітку до повного остудження.
Зберігати в закритій посуді.