
Дуже смачний, легкий, святковий, апетитний та винятково корисний салат.
Складові:
- 15 перепелиних яєць
- 10-15 шт. помідорів черрі
- 6-10 шт. кульок моцарелли (залежно від розмірів)
заправка:
- 100г майонезу
- 50 мл оливкової олії
- лимонний сік або оцет з водою за смаком
- 0,5 ст.л. цукру
- гірчиця сіль приправи (перець, базилік, орегано і т.п.)
Приготування
Відварюємо перепелині яйця, очищуємо, розрізаємо навпіл. Помідори черрі та моцареллу розрізаємо залежно від їх розмірів. Якщо кульки моцарелли невеличкі, дуже гарно буде виглядати, якщо їх покласти цілими. Заправку готуємо на свій смак, для цього змішуємо майонез, гірчицю, олію, лимонний сік або оцет, сіль, цукор, приправи. Дасте більше лимонного соку - буде кисліша, більше солі - буде солоніша, більше гірчиці - буде добре пекти. Якщо хочеться рідшу заправку, то додаю води. Якщо нема настрою на майонез, можна і без майонезу. На тарілку викладаємо салатну суміш. Якщо маєте цілі листки салату, то не ріжте його ножем, а порвіть руками. Я люблю, щоб у суміші обов’язково була руккола, вона додає дуже цікаву гірчинку. Зверху на салат викладаємо вперемішку помідори-черрі, порізані навпіл яйця та моцареллу. Поливаємо цю красу заправкою і смачного!