
Складові:
- макарони (краще за все вушка чи ракушки) 300 грам
- морква 100 грам
- чорні маслини без кісточок 100 грам
- бальзамічний оцет 30 мілілітрів
- оливкове масло 30 мілілітрів
- часник 1 зубчик
- базилік сушений половина чайної ложки
- цукор половина чайної ложки
- ріпчаста цибуля 25 грам
- сіль та перець за смаком
Приготування
Припустити нарізану соломкою моркву в киплячій підсоленій воді до напівготовності, відцідити і відкласти. Змішати для заправки оцет, олію, подрібнений часник, базилік, цукор, дрібно нарізаний лук, сіль і перець, додати 2 ч. Ложки холодної води. Зварити макаронні вироби в підсоленій воді, відцідити. Додати моркву і розрізані навпіл маслини до макаронів, влити заправку, акуратно перемішати і поставити в холод на 1-2 години. Перемішати ще раз перед подачею.