![](/_pu/24/81688069.jpg)
Складові:
- 1,5 кг борошна
- 250г маргарину
- 6 ст.л. ложок олії
- 100г свіжих дріжджів
- 5 яєць
- 400-450г цукру
- 3/4 л. молока
- 1 пачка ванільного цукру
- 1/2 ч.л. солі
Приготування
Спочатку готуємо опару. До подрібнених дріжджів додаємо невелику кількість цукру (10 г), 1 скл. теплого молока, 200 г борошна. Усе добре перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб тісто підросло. Опара повинна бути консистенції сметани.
Тим часом збиваємо яйця з цукром до повного його розчинення. Розтоплюємо маргарин і даємо йому охолонути.
Коли опара вже готова, додаємо до неї решту молока, яйця з цукром, ванільний цукор.
Починаємо місити тісто, поступово досипаючи пересіяне борошно. Добре вимішуємо, вкінці вливаємо до нього розтоплений охолоджений маргарин та олію і далі місимо, поки тісто повністю не вбере жир і не буде добре відставати від руки.
Накриваємо рушником і даємо тісту підрости.
Коли тісто збільшить в об'ємі удвічі, беремо невелику частину тіста, перемішуємо. розкачуємо на товщину 1-1,5 см і вирізаємо трикутники. На кожний трикутничок кладемо трішки повидла або ягід і закручуємо так, щоб начинка не виступала назовні. Складаємо рогалики на бритванку змащену смальцем (маслом/накриту пергаментом) і даємо їм трохи підрости протягом 20 хв., а тоді випікаємо в гарячій печі протягом 20-30 хв., поки рогалики не зарум'яняться. Подаємо до столу, посипавши цукром-пудрою.