![](/_pu/19/33122623.jpg)
Складові:
- борошно 125г
- яйця курячі 1 шт.
- масло вершкове 125г
- цукор 1 склянка
- розпушувач тіста 1 ч. ложка
- цедра апельсина з 1 шт.
- аніс (бадьяну) 2-3 шт.
- горіхи (найкраще січені) 1/2 склянки
Приготування
На дошку висипаєте борошно, додаєте розпушувач (або ж візьміть пів чайної ложки соди, погашеної оцтом), масло та починаєте сікти. До яйця додаєте половину цукру, і, добре вимішавши, додаєте до борошна з маслом. Натерти цедру з апельсини, начистити горіхів і все разом продовжувати сікти.
В кавомолці перетерти на пудру другу половину цукру з зірочками анісу і додати ароматну пудру до тіста. Додати ще трохи борошна - якщо потрібно. Борошно тут взагалі «на око» - скільки візьме, головне аби тісто не було забите, а було еластичне і м'яке. Розкатати до 2-3 мм і витиснути зірочки (або інші форми - але не варто дуже деталізовані - тісто доволі делікатне, а під час випікання трохи розповзається).
Випікати на пергаменті 10 хвилин при температурі 180 градусів, але не довше! Тільки почнуть рум'янитись - можна діставати. Якщо хочете робити глазур - розтопіть на паровій бані шоколад з невеликою кількістю води і чайною ложкою анісово-цукрової пудри. Змажте печенька коли трохи охолонуть і притрусіть при бажанні цукровими кольоровими посипками до випічки.