
Складові:
тісто:
- 200г меду
- 130г коричневого цукру або цукру мускавадо
- 1 столова ложка рому
- 100г розтопленого вершкового масла
- 1 яйце
- 500г білого борошна
- 1 чайна ложка порошку для випічки
- 1 чайна ложка букету спецій кориці, імбиру і мускатного горіха
глазур:
- 2 яєчних білка
- 200г двічі просіяної цукрової пудри
- 7-8 крапель лимонного соку
- харчовий барвник (за бажанням)
Приготування
Мед і коричневий цукор нагріти на вогні, злегка розтопити. Суміш охолоджують і виливають в глибоку миску. Додати 1 ст. л. рому, 1 яйце і розтоплене масло. Перемішати міксером, поки не почне з’являтися піна. Висипати борошно в іншу миску. Зробити поглиблення, влити в нього дріжджі і 1 ч. л. букету спецій кориці, імбиру і мускатного горіха. Все добре перемішати і додати в миску з сумішшю. Розмішати в блендері, як можна краще, а потім домісити вручну тісто. Поставити в холодильник мінімум на 2 години, щоб охолонуло.
Потім розкачати товщиною приблизно півтора сантиметри і вирізати фігурки. Випікати при температурі 150-160 градусів недовго, до золотисто-коричневого кольору.
Після того як печиво прохололо, його покривають глазур’ю.