
Торта висотою 7-8 см. і діаметром біля основи 19 см.
Складові:
- риба слабосолона (форель / сьомга) - 500 г.
- яйця варені - 4 шт.
- рис відварний - 4-5 ст. л.
- крабові палички (або креветки) - 1 упаковка
крем:
- м'який сир "Філадельфія" - 100 г.
- сметана - 4 ст. л.
- майонез - 4 ст. л.
- желатин - 8 г .
прикраси:
- зелень і червона ікра
Приготування
Натерти окремо жовтки, білки і крабові палички на дрібній тертці.
Форму застелити целофановою плівкою.
Рибу нарізати на смужки, викласти їх на дно і стінки форми.
Желатин замочити у воді 0,5 склянки, дати набрякнути, потім на водяній бані розчинити. Поки остигає желатин, з'єднуємо до однорідної маси - сметану, майонез і сир. Потім в неї влити, помішуючи, желатин.
Укладаємо шарами:
1. крем
2. терті жовтки
3. крем
4. крабові палички
5. крем
6. терті білки
7. крем
8. рис
9. крем
Ставимо торт в холодильник на ніч. Дістаємо, накриваємо зверху тарілкою, перевертаємо: торт опускається на тарілку.
Прикрашаємо зеленню і червоною ікрою.