
Складові:
- 1,5 ст. холодної води
- 1 ст. кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. цукру
- 0,5 ч. л. кориці
- 1 щіпка ванілі
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти
- 1 пакетик прозорого швидкорозчинного желе для торта
- горіхи або цукати за бажанням
Приготування
У каструлю насипте крохмаль , цукор , корицю , ваніль і желе для торта. Гарненько розмішайте , потім влийте холодну воду. Знову добре все перемішайте і поставте каструльку на середній вогонь. Постійно помішуючи дерев’яною лопаткою , доведіть суміш до загустіння. Коли суміш буде густіти , вона буде липнути до лопатки , тому не завадить тримати під рукою ніж , щоб знімати її . Зменшіть вогонь до мінімуму і додайте лимонну кислоту.
Активно перемішуючи масу , щоб вона стала однорідною , варіть лукум близько 20 хвилин. За цей час крохмаль повинен встигнути зваритися і не давати неприємний присмак. Зніміть каструльку з вогню і додайте в густу масу подрібнені горіхи або сухофрукти. Багато додавати не треба , інакше потім буде важко різати. Перекладіть готову суміш в силіконову форму , утрамбувати її ложкою , постійно змочуючи у воді. Остудіть масу в холодильнику.