Поль Робсон
enjoy
15.03.2015

Приготування
1 скл. цукру
2 яйця
0,5 ч. л. соди
1 скл. борошна
3 ст. л. сметани
3 ст. л. какао

Прошарок:
1 скл. цукру
2 яйця
1 скл. подрібнених горіхів
1 скл. родзинок
1/4 ч. л. соди
1 ст. борошна

Крем : 
3 жовтки
150 г цукру
1 ч. л. борошна
150 мл вершків або сметани

200 г вершкового масла
1 ст. л. цукру

Сироп:
1 скл. цукру 
1 скл. води 
2 ст. л. коньяку
Яйця збити із цукром. Додати сметану, соду. Всипати какао та борошно. Тісто литке. Випекти корж, остудити.

Корж розрізати на 2 частини.

Прошарок:
Яйця збити із цукром, додати соду та борошно, перемішати. Всипати подрібнені горіхи, перемішати, всипати ізюм - перемішати. Тісто круте.
Сформувати пиріг і випекти.

Жовтки, цукор, борошно та вершки або сметану запарити на плиті, не доводячи до кипіння (трохи загусне).
Окремо розтерти 200 г масла із 1 ст. л. цукру, додати охолоджений крем, сік лимону за смаком, ваніль. Перемішати до однорідної маси. (Якщо трохи рідкуватий крем, то поставити його на декілька хвилин у холодильник).

Зварити сироп.

Покласти на таріль половинку 1-го коржа, пропитану сиропом, змастити кремом. Далі прошарок, пропитаний сиропом, крем і знову 2-га половинка коржа, пропитана сиропом.
Зверху можна змастити шоколадним глазур'ю : 
2 ст. л. какао
0,75 скл. цукру
4 ст. л. молока
70 г вершкового масла. (Зварити і гарячим змастити торт).

close
Додати свій рецепт