![](/_pu/24/11035266.jpg)
Складові:
- 25г борошна
- 125г манної крупи
- 90г цукру
- щіпка ванілі
- 1 великее яйце
- 1 ч.л. сметани
- 75г масла
- 1 повна чайна ложка розпушувача
- трохи варення
Приготування
В мисці змішати борошно, манку, цукор, розпушувач. Масло порубати кубиками, разкидати по суміші. В центр суміші вбити яйце. Замісити швидко тісто. Якщо трохи буде не хватати вологи, добавте 0,5 ч л. сметани. Перемішайте. Якщо і тоді тісто не набуде еластичності, добавте ще трохи. Скатайте 20 шариків, викладіть на лист, застеленим пергаментом, чотири ряди по 5 шариків.Тупим кінцем (радянської дерев'янной відкривачки) зробіть заглиблення в шаріках, вкладіть варення. Випікайте в розігрітій духовці до 200С 15-17 хв. Не пересушіть. Саме головне не пересушити. Манка не розпарюється і дає пікантний смак.