Пляцок з вишнями та маком
Складові:
тісто:
- 1 ск. цукру
- 250г маргарину
- 4 жовтки
- 3 ст.л. сметани
- 3 ск. борошна
- 2 ст.л. розпушувача
макова маса:
- 1 ск. маку (запарити)
- 1 ст.л. вершкового масла
- 0,5 ск. цукру
- 1 яйце (жовток цілий, білок збити)
- 3 ст.л. борошна
- 1 ч.л. розпушувача
Приготування
Тісто повинно бути м'якше, чим на вареники. Розділити на 3 частини. У одну додати 3 ст. л. какао і поставити в холодильник. Одну частину білого тіста розкласти на деку, на неї викласти макову масу.
Поверх макової маси натерти чорне тісто.
Випекти корж.
Другу частину тіста викласти на деко. На неї вишні і горіхи.
Зверху піну з 4 білків і 1 скл. цукру.
Випекти другий корж.