Пляцок з вишнями
enjoy
20.02.2015

Складові:
- вишні
- 1 яйце
- цукор

тісто:
1 п. маргарину (250г)
1 ст. цукру
3 яйця
200г сметани
1 ст.л. розпушувача
600-700г муки

Приготування
Цукор розтерти з жовтками. 
Муку змішати з розпушувачем, додати маргарин, порубати ножем.
З'єднати жовтки з мукою, влити сметану. В кінці додати збиті білки. 
Розділити тісто на дві частини, одну більшу, іншу поменше. 
На деко викласти частину побільше і зробити борти. Посипати сухарями або манною крупою. Викласти вишні перемішані з цукром, і накрити іншою половиною тіста. Добре заліпити краї.
Збити 1 яйце, вилити на тісто, і щедро посипати цукровим піском.
Запікати до готовності.

Тісто підходить для яблучної або сирної начинки також.

close
Додати свій рецепт