Пляцок з румбамбару з топленого тіста
enjoy
11.03.2015

Складові:
- 4 ск. борошна (250-грамові)
- 400г маргарину
- 0,5 пачки дріжджів
- 100г молока
- 4 яйця
- 200г цукру
- румбамбар (почистити від шкірки, покраяти на кусочки і засипати цукром, щоб пустив сік)

Приготування
Дріжджі розвести в теплому молоці, додати чуть-чуть цукру і поставити, нехай підходить опара.
Борошно всипати в миску, потерти маргарин і посікти на дрібні крихти.
Тоді додати опару, яйця і вимісити тісто. Тісто має бути легке.
Беремо марлю і загортаємо в неї тісто і опускаємо у баняк з літньою водою.
Через хвилин 10-15 воно вспливе.
Кладемо тісто на стіл посипаний мукою, додаємо цукор (я давала менше, ніж 200 гр, це хто як любить) і вимішуємо ще раз тісто, можна підсипати трохи муки, щоб не липло дуже до рук, але воно не має бути туге, а вільне.
Беремо бритванку, застеляємо пергаментом, помастити маргарином або олією і притрусити мукою. Викладаємо 2/3 тіста, я не розкачую, я руками розправляю на бляшці. Зверху викладаємо румбамбар без соку(можна брати більше румбамбару, в мене було 2 пучка, якраз ще одного бракувало).
Зверху накриваємо рештою тіста.
Ставимо в духовку і печемо, поки не зарумяниться.

close
Додати свій рецепт