Пляцок «Вишиванка»
![](/_pu/20/66724158.jpg)
Складові:
біле тісто:
- 350г борошна
- 200г маргарину
- 2 жовтки
- 0,5 ст. сметани
- 50г цукру
- 0,25г порошка до печива
Ділимо тісто на дві частини.
чорне тісто:
- те ж саме, лише какао ще треба додати. Також ділимо на дві частини, і кладемо в холодильник.
Приготування
Біле тісто викладаємо рівненько на деко, воно получається твердим, його треба ніби розтягувати пальцями по деку. Зверху на нього густе повидло.
Збиваємо 2 білки і 0,5 ст цукру і виливаємо на повидло зверху, посипаємо горіхами і натираємо на терці зверху чорне тісто.
Так само робимо і з другою половиною. Випікаємо два таких коржа, з повидлом, білками, горіхами і чорним тістом.
Перекладаємо кремом: вершкове масло, варене згущене молоко, мелені горіхи.