Пляцок Санта-барбара

Складові:
тісто:
- 0,5 кг муки
- 1 ст. цукру
- 250г маргарину
- 1 п. розпушувача
- 3-4 ст.л. сметани
- 5 жовтків
Приготування
Замісити тісто і поділити на 2 частини. До однієї частини додати какао і поставити в морозилку.
Велику частину, та яка біла, викласти на деко.
Посипати манкою або сухарями.
Яблука, 9 штук почистити, розрізати навпіл, вибрати середину.
Начинити маковою начинкою.
Покласти на тісто маком вниз.
5 білків збити з 2 ст. л. цукру і пачкою вишневого киселю. Вилити піну на яблука і посипати зверху подрібненими горіхами.
Потім натерти на тертці чорне тісто. Пекти до готовності близько однієї години.
Для макової начинки брала 1 ст. маку, запарювала і молола на мясорубці. Потім додала 1 яйце, трохи цукру, жменю родзинок і перемішала.