Пляцок Мармеладний
Складові:
- фруктовий джем
- горіхи, родзинки, консервована вишня
- 3 яєчних білка
- 200г мармеладу
тісто:
- 350г муки
- 120г вершк. масла
- 100г маргарину
- 1 ст.л. розпушувача
- 3 жовтки
- 200г цукру
- 4 ст.л. сметани
Приготування
Замісити легке пісочне тісто .
Тісто поділити на 2 частини, кожну викласти у форму, покрити легким шаром фруктового джему, на який розподілити горіхи, родзинки і консервовану вишню .
3 білки збити в густу піну і викласти на коржі.
Випікати при 180 град.
Крем заварний, або сметанний, в який порізати дрібними кубиками 200 г мармеладу.
Тут важлива правильна збірка - коржі повинні кластися начинкою всередину, а зверху і знизу - пісочне тісто. Тоді цей пляцок дуже красивий в розрізі.