![](/_pu/25/87487176.jpg)
Складові:
тісто:
- 300г борошна
- 200г масла або маргарину
- 200г цукрової пудри
- 1/2 пачки розпушувача
- 3 жовтки
- 3 ст.л. сметани
крем:
- 1 ск. горіхів
- 1/2 ск. молока
- 200г масла
- 1 ск. цукрової пудри
Приготування
Тісто: борошно перетерти з м'яким маслом, додати розпушувач і пудру, перемішати, ввести жовтки зі сметаною і вимісити м'яке тісто. Розділити тісто на 2 частини. Форму (в мене 18*26 см) застелити пергаментним папером, змастити жиром, розподілити тісто. Змастити будь-яким повидлом (на разі я посипала вишнями), посипати горіхами, покрити збитими білками ( 3 білки збити до стійкої піни, поступово додаючи 1 скл. цукрової пудри ). Випекти в гарячій духовці (~180С), щоб білки зарум'янились.
Крем: горіхи перемолоти, залити гарячим молоком, хай трошки покипить. Зняти з вогню, остудити. Масло збити з пудрою, поступово додати горіховий крем. Перемастити охололі пляцки кремом, білками до середини.