Складові:
тісто:
- 2 ст. цукру
- 2 ст. сметани
- 2 ч.л. амоняка (погасити теплим молоком)
- 3 ст.л. какао
- 3 яйца
- 2 ст. муки
- трохи мелених горіхів
на 1 рулет:
- 2 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. муки
- 0,5 ч. л. розпушувача
мак:
- 2 ст. маку (запарити, перемолоти)
- цукор за смаком
- 3 ст.л. варення
- 2 ст.л. вершкового масла
крем:
- згущене молоко 0,5 літра (варене)
- 300г вершкового масла
Приготування
Тісто: випекти 2 коржі.
Рулети: випекти 4 рулети. Гарячими змастити маковою масою і завертати швидко, поки не остигнули. Рулети печуться на тому ж деку, що і коржі.
Мак: все перемішати.
Збірка: на один корж намазуємо трохи крему, укладаємо 4 рулети. Заповнюємо весь простір між рулетами кремом, мастимо трохи зверху, і укладаємо другий корж.
Зверху заливаємо шоколадною глазур'ю.
Різати наступного дня.