Пляцок Ангелик
enjoy
08.03.2015

Складові:
- 500г борошна
- 125г маргарину
- 2 яйця
- 0,5 ст. цукру
- 0,5 ст. сметани
- 1 ч.л. амонію
- 1 ст.л. крохмалю

крем:
- 3 яйця
- 3 ст.л. борошна
- 2 ст.л. крохмалю
- 1 ст. сметани
- 3 ст. молока
- 1 ст. цукру
- 250г масла
- 2 пачки ванільного цукру

помадка:
- 3 ст.л. какао
- 3 ст.л. цукру
- 3 ст.л. води
- 125г масла

Приготування
Яйця, цукор, сметану (сметану змішати з амонієм) збиваємо міксером. У пересіяне і вимішане з крохмалем борошно натираємо грубій терці маргарин (маргарин у борошні має бути дрібно посічений) і, додаючи невеликими порціями збиту міксером масу, замішуємо тісто. Ділимо його рівно на три частини. Кожну частину тіста розкачуємо, викладаємо на змащену маслом бритванку і випікаємо до золотистого кольору.

Крем готуємо так: яйця, сметану, ванільний цукор збиваємо міксером, вкінці додаємо борошно і крохмаль. В окремій ринці доводимо до кипіння молоко та розчиняємо в ньому цукор і масло. Постійно помішуючи, додаємо молоко до збитої міксером маси і продовжуємо варити до загустіння. Не доводити до кипіння, бо яйця можуть відваритися і крем зрідне. 
Перемащуємо коржі гарячим кремом. На один з коржів можна покласти солодкі, без кісток консервовані вишні. Після того як крем остигне, верх пляцка заливаємо помадкою.

Помадку готуємо так: вказані продукти нагріваємо доти, доки не розчиниться цукор, весь час помішуючи, охолоджуємо і виливаємо на пляцок.

Пляцок має постояти 12 годин перед тим, як його подавати до столу - для того, щоб коржі були м'якими.

close
Додати свій рецепт