
На форму розміром 19 см.
Складові:
- 85 г розм'якшеного вершкового масла
- 50 г цукру
- 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
- 2 яйця
- 2 ст. л. сметани
- 0,5 ч. л. розпушувача
- щіпка солі
- 125 г борошна
- 1-2 яблука
- жменю будь-яких горіхів подрібнених не дуже дрібно
- 1 ст. л коричневого цукру
Приготування
Духовку нагріти на 180 градусів, форму змастити маслом, присипати борошном.
Вершкове масло збити до білого з цукром і ванільним цукром, вбити по одному яйця, додати сметану і просіяне борошно з сіллю і розпушувачем, змішати шпателем, викласти тісто у форму.
Яблука очистити від шкірки, розрізати навпіл і вирізати серцевину, потім яблука порізати уздовж не до кінця і укласти на тісто злегка придавивши, посипати коричневим цукром.
Випікати пиріг 15 хвилин, посипати горіхами і пекти ще хвилин 15, до золотистого кольору.
Джерело: Духовку нагріти на 180 градусів, форму змастити маслом, присипати борошном. Вершкове масло збити до білого з цукром і ва