Складові:
тісто:
- 500г борошна
- 2 яйця
- 50г вершкового масла або маргарину
- 1\2 ст. кефіру або рідкої сметани
- 50г цукру
- 1\2 ч.л. соди
- 1\2 ч.л. лимонної кислоти
начинка:
- 1 кг яблук
- 1\2 ст. білих мелених сухарів
- 50г цукру
- кориця до смаку
Приготування
Жир посікти з борошном, содою і лимонною кислотою. Додати жовтки, цукор, кефір. Замісити тісто і поділити його на дві частини. Розкачати з них коржі. Один з коржів покласти на змащений жиром лист, поколоти виделкою, посипати сухарями, накласти нашатковані яблука, посипати їх цукром, корицею і знову сухарями. Накрити другим коржем, поколоти виделкою.ю змастити білками, збитими з 2ст.л. цукру. Пекти в гарячій духовці (210- 240гр) протягом 35хв. Спечений пиріг порізати. До цього тіста можна додати 20г свіжих дріжджів і спекти дріжджовий пиріг.