
Складові:
- 450г муки
- 30г цукру
- 25г маргарину
- 1 яйце
- 7г солі
- 15г дріжджів
- 220г води (я дала молока)
- 550г гарбуза
- цукор
- кориця
- 20г масла
Приготування
Тісто для пирога готується опарним способом. 1/3 готового тіста залишають для приготування решітки (оформлення) на поверхні пирога. Решту розкачують у пласт товщиною 1,2-1,5 см будь-якої форми (квадратної, круглої або овальної). Розкачаний пласт викладають на змащений лист; на його поверхню рівномірно накладають начинку, після чого на начинку викладають з прутиків тіста решітку, закріпляючи кінці кожного прутика з напівфабрикатом пирога, по краях пирога викласти тісто у вигляді бортика. Перед випіканням пиріг змастити жовтком, випікати при температурі 150-180 градусів протягом 50-60 хв.
Приготування начинки: обчищений гарбуз (м'якоть) нарізають дрібними кубиками і підсмажують на маргарині, додають цукор, корицю, вишні і добре перемішують.