Підлива з сушених грибів
enjoy
16.02.2015

Складові:
- 100г сушених грибів
- 100г борошна
- цибулина
- 2-3 ст. ложки борошна
- 100г олії
- сіль

Приготування
Гриби помити, залити холодною водою для набухання на 3-4 год. (а краще - на ніч). Зварити в тій самій воді до готовності впродовж 1,5-2 годин. Вийняти гриби, посікти. Дрібно нарізану цибулю протушкувати на олії до золотистого кольору, додати гриби і, посоливши, тушкувати разом.

Окремо приготувати засмажку з борошна і олії, охолодити. Розчинити холодним грибним відваром. У загальний грибний бульйон вкинути гриби й цибульку, проварити. Потім додати розчинену борошняну пасеровку. Прокип'ятити ще раз. Заправити часником. Соус повинен бути густим.

Підлива з сушених білих грибів або «грибовий сос», як її називають горяни, неодмінно подається до голубців і вареників. Закарпатці готують її як суп, з клюсками - тонко нарізане тісто (клюски) відварюють у грибному варі, з вару роблять підливу, додають туди посічені гриби і власне клюски. На Коломийщині гриби «запалюють» борошном. Цей соус дуже густий і часничний. До речі, якщо для підливи беруть боровики, то часником її не заправляють - щоб зберегти природний грибний аромат.

close
Додати свій рецепт