![](/_pu/27/93945371.jpg)
Складові:
- 200г картоплі
- 75г масла вершкового або маргарину
- 150г борошна
- 1 яйце
- сіль за смаком (приблизно 1/2 ч. ложки)
- кунжут, кмин, твердий сир для посипання (а в мене мак)
Приготування
Картоплю почистити і відварити. Охолодити і натерти на терці (або взяти готове пюре, що залишилось ). Додати м'яке масло, жовток, борошно, сіль. Все ретельно перемішати. Повинно вийти м'яке еластичне тісто. Покласти його на 30 хвилин у холодильник.
Розділити тісто на 16 частин, кожну розкачувати дуже тонким шаром і складати одна на одну в стопку. Те, що вийшло, розкачати ще раз товщиною приблизно 7 мм.
Змастити збитим білком і посипати трохи кмином або кунжутом чи тертим сиром і сіллю.(Я зверху сіль не посипала).
Нарізати на квадратики, викласти на змащене маслом деко або застелене пекарським папером.
Я спочатку нарізала, потім змащувала і посипала.
Випікати 20 хвилин при температурі 180*С до рум"яного кольору.